Bliv fri for skadedyr i hjemmet

musefælde med ost for skadedyr

Skadedyr kan være meget irriterende at have i ens hjem. De kan dog også ødelægge dine møbler og tøj eller være i dine madvarer.

Her vil du få svar på, hvordan du bliver fri for skadedyr i dit hjem og hvor de befinder sig hyppigst.

Hvor er skadedyr hyppigst?

Det er ikke hele året rundt, hvor alle slags skadedyr er en pleje i ens hjem. Sæson på året kan afhænge af, hvilket slags skadedyr du ser.

Omkring efteråret og vinteren begynder musene at flyttet ind i hjemmet, fordi vejret bliver en del koldere. Omvendt vil man oftest se flere møl i det varme sommervejr, hvor de elsker at opbevare sig i klædeskabene.

Skadedyr kan komme på bestemte tidspunkter på dagen

Om sommeren, så har vi det meste af tiden både vores vinduer og døre åbne, fordi der er brug for mere gennemtræk og luft for det varme indeklima. Vi skal dog huske af lukke disse igen, når det bliver mørkt.

Der er mange myg og natsværmere, som bliver tiltrukket af lysene i vores hjem, hvilket vi helst vil slippe for at have i vores soveværelse. Derfor skal man huske at lukke vinduerne før solen går ned, og først tænde sine lys, når alle vinduer og døre er lukket.

Hvordan slipper man af med skadedyr?

Det er en generel huskeregel, at hvis man sørger for at holde sit hjem pænt og rent, så har diverse skadedyr ikke særlig meget at leve, hvilket betyder at de enten flytte ud af hjemme igen eller dør.

Mus elsker grynprodukter

Man skal derfor være meget grundig med sin rengøring, især omkring køkkenet. Madvarer såsom brød, mel og de forskellige grynprodukter er en delikatesse for mus, og derfor skal de helst opbevares i et glas eller beholdere der kan lukkes til. 

Det er derfor også en god ide, at man altid tørrer sine overflader af fra krummer, så musene eller andre skadedyr, ikke bliver tiltrukket af det.

Derfor er det vigtigt, at man sørge for jævnlig rengøring i ens hjem ugenligt.

mus med nødder
lille blå flue

Insekter er vilde med fugt og frugtsaft

Hvepse, myrer, bananflue og andre insekter er helt vilde med fugtige og rådne miljøer. Det er derfor, at frugtsaft, stødte frugter, tomme sodvandsflasker og dåser eller rødvinspletter er alle sammen en synder, når det gælder bekæmpelse af diverse insekter.

Som en tommelfingerregel, så er det en god ide at man vasker sin nyindkøbt frugt, før man sætter det ned i frugtskålen.
Om sommer kan man som fordel også lægge sin frugt ind i køleskabet, og på den undgår man at overmodne eller stødte frugter ikke tiltrækker de uønskede gæster.

Se mere

Rengøring

Rengøringsservice

Professionel rengøringsfirma For mange udgør rengøring en betydelig tidsrøver i dagligdagen. Ved at overlade denne opgave til professionelle, frigøres der tid til det, man virkelig

ems-træning
Din sundhed

EMS-Træning

EMS-træning er en revolutionerende tilgang til effektiv træning, der giver dig mulighed for at opnå resultater på kort tid. Med EMS-træning kan du styrke dine