Rengøring

I dette blogindlæg, vil vi komme mere ind på rengøring hos private hjem, og hvorfor hygiejne er vigtigt for din sundhed.

Hvorfor er god hygiejne vigtigt?

God hygiejne er vigtigt for ens sundhed. Ved at opnå og vedholde gode hygiejnevaner, er man med til at hindre, eller formindske muligheden for smittespredning af bakterier og virus. Hygiejne dækker også over andre områder, hvis man fx fjerner snavs og støv fra hjemmet, eller forurenende produkter.

Derfor er det vigtigt at have nogle gode hygiejnerutiner, og der er tre overordnede årsager til, at det er vigtigt:

  • God hygiejne i køkkenet er vigtigt for ens helbred
  • God hygiejne kan forhindre smittespredning i ens social kreds
  • Bedre hygiejnerutiner = et stærkere helbred

God hygiejne i køkken er vigtigt for ens helbred

I køkkenet, er det enormt vigtigt at have gode hygiejnerutiner. Hvis du er uhensigtsmæssig med din hygiejne i køkkenet, i forbindelse med madlavning og når man skal spise, kan det medføre bakterier i fødevarerne, hvor smitten kan gå fra person til person.

Derfor skal du være opmærksom på at sørge for, at dine hænder er grundigt rene, inden du går igang med at lave mad.

God hygiejne kan forhindre smittespredning i ens social kreds

Det er også veldokumenterede, at en god håndhygiejne er mest effektiv, til at forhindre en større smittespredning i samfundet. Ved at rengøre grundigt i hjemmet og have et godt indeklima, kan man forebygge muligheden for at blive syg. Derfor er det også vigtigt, at hvis man bliver mærkbar syg, så er det vigtigt, at man bliver hjemme, så man undgår at smitte sine venner, familie eller kollegaer.

Man vil nok ikke føle sig særlig populær, hvis man ender med at smitte halvdelen af ens afdeling på arbejdet. Det kan også være, at du har nogle bedsteforældre i familien med et svag immunforsvar, som ikke kan tåle meget sygdom. Under coronakrisen skulle vi vise meget hensyn til de ældre, og være ekstra opmærksom på vores hygiejne, ved brug af håndsprit og mundbind.

Bedre hygiejnerutiner = et stærkere helbred

Gode hygiejnevaner er med til at mindske spredning af sygdom bedst muligt, og er med til at forebygge for sygdom, som kan komme fra bakterier og virus. Det er også med til, at du får et stærkere helbred, og dermed får du mere ud af din hverdag på arbejdet, og når du er sammen med dine nærmeste i fritiden.

Hvor ofte skal man gøre rent?

Det er altid anbefalet, at man rengør alle sine rum mindst en gang om ugen. Her bør både køkken og toilet rengøres grundigt mindst en gang om ugen.

Man skal altid huske, især rengøring af køkken og toilet – det reneste først, det mest beskidte til sidst. Da der kan forekomme mange smittefarlige bakterier på badeværelset, er det altid godt at tage spejl, vask og bruser, inden man rengør sit toilet.

Rengøring i soveværelset

Når det kommer til ens soveværelse, er det altid godt at få luftet ud et par gange om dagen, i ca. 5-10 minutter. Derudover anbefales det, at man skifter sit sengetøj ud mindst hver anden uge.

Det er med til at sørge for, at du ikke bliver syg, samt forebygger at dit immunforsvar ikke bliver svækket, så du ikke udvikler allergier, eller ender med at smitte din familie eller kæreste.

Støvsug hjemmet 1-2 gange om ugen

Den generelle støvsugning i hjemmet skal helst ske mindst 1 gang om ugen, som er det officielle råd fra Miljøstyrelsen og Statens Byggeforskningsinstitut. Det er dog altid godt at gøre det 2 gange om ugen.

Hvis man spotter nullermænd på gulvet, er det et godt tegn at man skal til at støvsuge. I støvet er der nogle meget skadelige stoffer, som kommer fra ens møbler og elektriske apparater. Hvis der er meget støv i hjemmet, så vil der også være højere koncentration af de skadelige stoffer i dit hjem, som du indånder.

Ved at få fjernet alverdens støv i stuen, soveværelset, køkken og badeværelset, kan det gøre en kæmpe forskel for ens indeklima, og du vil opleve en langt renere luft i dit hjem.

Rengøring i et hjem med husdyr

Hvis du har husdyr i dit hjem, skal du også være opmærksom på at de slæber pelshår, skidt og støv med ind i hjemmet. I dette tilfælde, skal du helst støvsuge 4-7 gange om ugen, hvis du har en hund eller kat.

Disse anbefalinger er med til at sikre, at du får et renere og sundere hjem, som gør det mere velkommenligt for dine venner, familie eller kæreste.

Se mere

Rengøring

Rengøringsservice

Professionel rengøringsfirma For mange udgør rengøring en betydelig tidsrøver i dagligdagen. Ved at overlade denne opgave til professionelle, frigøres der tid til det, man virkelig

ems-træning
Din sundhed

EMS-Træning

EMS-træning er en revolutionerende tilgang til effektiv træning, der giver dig mulighed for at opnå resultater på kort tid. Med EMS-træning kan du styrke dine