Din sundhed

Din sundhed i form af kost og sollys

Der er mange opfattelser og meninger om, hvad sundhed er. På denne blog vil vi komme mere i dybden med hvad er sundhed, hvorfor sundhed er vigtigt og hvordan man kan leve et sundt liv. Her har vi indsamlet en række ekspertkilder og data omkring sundhed.

Hvad er sundhed?

Sundhed er et meget personligt begreb, fordi mange forstår sundhed på mange forskellige måder. I sin helhed handler det om, at man har det godt med sig selv. Det gælder både i krop, sind og det kan også være ens sjæl.

For nogen handler det om at være fysisk aktiv dagligt, så der er mere energi og overskud til hverdagen. Det kan være både derhjemme, på arbejde eller når man er sammen med venner.

Sundhed kan også være at man sørge for, at man har en tæt relation med sin familie og venner, som er med til at styrke ens mentale sundhed. Nogen forbinder sundhed også med nok søvn, eller en sundere kost. Men der er også nogle ydre faktorer, der påvirker vores mentale velbefindende.

Ud fra WHO kan det være:

  • Økonomisk status
  • Vores uddannelse
  • Det miljø vi lever i
  • Det arbejde vi har
  • Vores genetiske arv

Hvorfor er sundhed vigtigt?

Sundhed er enormt vigtigt for vores helbred, så vi kan leve et lykkeligt, langt og fuldt ud liv. 

For os er det vigtigt, at alle har et godt helbred, og er sunde og raske. Vi vil gerne have, at alle kan være mentalt stærke, energifyldte og velfungerende i hverdagen. Det er med til at give os mere energi til familien, vores sociale relationer og også os selv. Ved at være sund, kan vi få flere kræfter til at kunne opfylde de drømme som vi har, fordi vi har langt mere overskud, kan tænke klarere, og mærke bedre hvad der er det rette valg.

Med andre ord, vores sundhed er med til at give os et mere fuldendt liv, hvor der plads til optimisme og mindre tvivl.

Det er dog ikke altid så ligetil for alle. Der er mange, som kører på lav energi og ser ikke meget lys i livet. Nogen har ikke meget energi, ikke nok søvn, ramt af stress eller velfærdssygdomme såsom, ømme led og muskler, hovedpine eller migræne og stivhed i kroppen. Det kan også være, at man har voldsomme allergier, som trækker på ens energi.

Derfor er det gode helbred meget vigtig for os!

Der er ikke nogen, som kan gøre os magisk vis sunde. Det er noget, som vi selv skal arbejde med.

Hvordan lever man et sundt liv?

Kost er vigtigt for et sundt liv

En varieret og sund kost vil sikre, at kroppen får den næring som den har brug for, og derved påvirker kroppens funktioner og helbred.

Kroppen får energi og næringsstoffer gennem kosten. Det sørger for at vedligeholde kroppens væv, organer og funktioner som fx hormoner og immunforsvar.

Ved at have en sund og varieret kost, kan man forebygge sin krop mod sygedomme fx diabetes, kræft, hjerte-kar-sygdomme og reducere overvægt.

En god kost er med til at sikre, at man får bedre trivsel og energi i hverdagen, hvilket er vigtig for alles velbefindende.

Du kan læse mere om en sundere kost her.

Motionere mindst 30 min. hver dag

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at folk mellem 18 og 64 år, skal være fysisk aktiv mindst 30 minutter hver dag.
Aktiviteten skal gå mellem moderat og høj intensitet, som skal ligge udover de sædvanlige daglige aktiviteter.

De 30 minutter kan sagtens deles op, men aktiviteterne skal helst vare 10 minutter. Det kan være 10 minutter om morgenen, eftermiddagen og aftenen.

Det er også vigtigt, at du mindst to gange om ugen sørger for at være fysisk aktiv med høj intensitet, i mindst 20 minutter. At få pulsen højt op et par gange om ugen, vil gøre en kæmpe forskel for din vedligeholdelse, og vil øge din kondition og muskelstyrke.

Læs mere om det her.

Dine relationer er vigtige for din mentale og sociale sundhed

Det er meget vigtigt, at du sætter tid af til at være sammen med dine venner, familie eller kolleger efter arbejdet. Tag ud i byen med vennerne, lav nogle fritidsaktiviteter i form af boldspil, gåture eller andre friluftsaktiviteter. De sociale relationer er enormt vigtige for vores livskvalitet, og har indflydelse på vores helbred og levealder.

Der er et sammenhæng, for vores helbred og leve et godt socialt liv, hvilket formodes er fordi livsstil, fysiologi og mentale helbred bliver påvirket af vores sociale relationer.

I nyere forskning, er effekterne af svage sociale relationer på helbredet sammenlignet med rygning, forhøjet blodtryk og mangel på fysisk aktivitet. Undersøgelserne viser samtidig også, at hvis man har tætte sociale relationer, så kan man også komme sig en del hurtigere for sygdom.

Ens krop og psyke er afhængig af de sociale relationer, som vi har omkring os. De påvirker vores aldring, og sørge for at holde os sunde og aktive.

Læs mere om sociale relationer her.

Se mere

Rengøring

Rengøringsservice

Professionel rengøringsfirma For mange udgør rengøring en betydelig tidsrøver i dagligdagen. Ved at overlade denne opgave til professionelle, frigøres der tid til det, man virkelig

ems-træning
Din sundhed

EMS-Træning

EMS-træning er en revolutionerende tilgang til effektiv træning, der giver dig mulighed for at opnå resultater på kort tid. Med EMS-træning kan du styrke dine